Mestdistributie

MESTDISTRIBUTIE

H. van Oosten Intermediair & Logistiek B.V. is voornamelijk actief in de mestdistributie met name:

  • Transport en afname van alle soorten drijfmest  en vaste mest
  • Levering van digestaat, gescheiden digestaat , vleesvarkens drijfmest, zeugenmest  rose en rundveedrijmest, zowel op de kopakker als in opslag
  • Voldoende opslagcapaciteit  (voor buiten het seizoen)
  • Export van vaste en vloeibare digestaat naar Duitsland
  • Transport en levering van vaste en vloeibare biomassa producten

Voor deze activiteiten beschikken wij over 8 trucks en 12 opleggers, waarvan 2 walkingfloors.
 De tankopleggers zijn uitgerust met bemonsteringsapparatuur, GPS en AGR. 
7 tankopleggers zijn voorzien van aanboord weegapparatuur.

De mestmonsters worden opgehaald door een sterlaboratorium die voor ons de stikstof-, fosfaat- en kaligehaltes in de mest meet. De VDM’s worden elektronisch naar RVO en het laboratorium gestuurd, vervolgens krijgt de klant daar een analyse-verslag van thuis gestuurd.

Op kantoor hebben wij een uitgebreid mestboekhoudprogramma, zodat wij onze klanten op elk moment een duidelijk overzicht kunnen geven van de geleverde en opgehaalde mest.

Als alles bemonsterd is krijgen wij elektronisch bericht terug van het laboratorium en zo hebben wij alle gegevens up to date in ons mestboekhoudprogramma staan.

Om alles goed te organiseren hebben wij op kantoor  een planprogramma en zijn onze auto’s uitgerust met een boardcomputer. We kunnen de planning elektronisch versturen naar de chauffeurs, zo hebben we een beter overzicht waar onze auto’s rijden en een betere communicatie onderling.

Bemiddeling en adviesWij kunnen u ook deskundig advies geven over de juiste bemesting en ook kunnen wij uw mestboekhouding bijhouden en een bemestingsplan samenstellen. Wilt u dit liever zelf doen, dan kunt u als rekenhulp www.mestdistributie.nl gebruiken.

Verwerking

In onze biogas installaties in Veendam en in  Stadskanaal  wordt de mest gehygiëniseeerd om te voldoen aan de nieuwe mestverwerkingsplicht voor varkens- en veehouders. 
Vervolgens  decanteren wij de mest ,en word de dunne fractie met weinig fosfaat en veel  stikstof en kali in de regio afgezet .
De gehygieniseerde vaste digestaat word door ons naar verschillende afnemers in  Duitsland afgezet.

Voor meer informatie over de nieuwe mestverwerkingsplicht zie “mestverwerking”.