Bemesting

BEMESTING

Vaste mest verstrooien
Vaste mest bevat in vergelijking tot drijfmest veel meer organische stof, voordelen hiervan zijn dan ook dat er met vaste mest per kg gegeven stikstof (N) meer organische stof opgebouwd word dan met bijvoorbeeld drijfmest.
De werking is sterk afhankelijk van de bodemopbouw of beschadiging van de bodemstructuur, of het vochtgehalte in de bodem.
Wij kunnen u allerlei soorten vaste mest, vaste digestaat, kalk en compost leveren. Voor het verstrooien van vaste producten beschikken wij over een Samson Flex III 16 ton vaste mest verstrooier.

Bemesten met de Vervaet Hydrotrike

Voor bouw- en grasland bemesten beschikken wij over een tweetal Vervaet Hydrotrikes XL met Trimble GPS (autopilot). Deze hebben een 19/20m3 tank en uitschijfbare as, zodat de gewichtsverdeling beter is op het land. Wij hebben dit jaar bij S. Tjalma B.V. te Oldekerk een gras-bouwland bemester laten maken, deze kan dus voor zowel gras als bouwland worden ingezet. De bemester is 9,37m breed en beschikt over sectieafsluiting.
Onze bouwland bemesters zijn uitgevoerd met nieuwe verdelers,  zodat wij met een lagere dosering een optimale verdeling kunnen realiseren.

Ook kan bouw- en grasland natuurlijk bemest worden met onze sleepslangbemester.

Sleepslang bemesten
Op het gebied van sleepslangbemesting hebben wij in Nederland een speciale combinatie ontwikkeld. Wij gebruiken voor het sleepslang bemesten een Case Steiger 400 kniktractor met opgebouwde swingpipe.
Met het oude systeem was het probleem dat de slang met het keren op de kopakker onder de bemester terecht kwam.  Doormiddel van de “swingpipe ”draait de slang boven de bemester langs, zo kan de slang nooit meer onder de bemester terecht komen.

Met dit systeem kunnen wij  nog beter volgens de nieuwe regels/ eisen bemesten.
Daarnaast hebben wij eind 2013 een pompwagen gebouwd met een stationaire pomp.
De pompwagen word radiografisch aangestuurd vanuit de kniktractor.
We kunnen nu met 2 personen werken ipv 3 personen.  
In het voorjaar van 2014 hebben voor het eerst gedraaid met de pompwagen en dit ging boven verwachting. Buiten het tarwe- en grasland om kunnen wij met de sleepslang ook bouwland bemesten.

Hieronder ziet u een filmpje van onze complete sleepslangcombinatie.